Svet

Belorusija računa na ubrzani prijem u BRIKS

Šef beloruskog Ministarstva spoljnih poslova je napomenuo da je BRIKS postao samodovoljna međunarodna organizacija koja doprinosi formiranju pravednijeg svetskog poretka
Belorusija računa na ubrzani prijem u BRIKSwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov/Global Look Press

Belorusija računa na podršku svih zemalja članica BRIKS-a za svoju aplikaciju za prevremeni prijem u tu organizaciju, izjavio je beloruski ministar spoljnih poslova Sergej Alejnik u Johanesburgu, gde se održava samit BRIKS-a.

"U principu, svi lideri zemalja članica BRIKS-a izrazili su političku podršku proširenju članstva u organizaciji. Danas one zemlje koje su se prijavile, uključujući i Belorusiju, očekuju da u najkraćem mogućem roku dobiju potvrdu o prijemu u članstvo te organizacije", rekao je Alejnik.

Šef beloruskog Ministarstva spoljnih poslova je napomenuo da je BRIKS postao samodovoljna međunarodna organizacija koja doprinosi formiranju pravednijeg svetskog poretka. 

Širenje BRIKS-a će pomoći povećanju i ekonomskog i političkog potencijala ove organizacije, smatra diplomata. On je podsetio da ukupan BDP zemalja članica BRIKS-a već danas premašuje BDP zemalja članica G7.

image