Svet

Tramp: Bajden nesposoban da izvuče SAD iz sukoba u Ukrajini (VIDEO)

Bivši predsednik je rekao da je aktuelni šef države "u lošijem stanju mentalno, nego fizički, a da fizički nije baš triatlonac", te da ne zna "zašto toliko vole da ga slikaju na plaži na kojoj izgleda užasno"

Bivši predsednik SAD Donald Tramp saopštio je da bi voleo da bude protivkandidat aktuelnom predsedniku Džozefu Bajdenu na izborima 2024. godine, ali je doveo u pitanje da li će njegov rival biti sposoban da učestvuje u kampanji.

Tramp je, gostujući kod Takera Karlsona, izneo sumnju da će američki predsednik Bajden biti fizički sposoban da se kandiduje za reizbor 2024. godine, nakon što je preskočio prvu republikansku debatu u kampanji, prenose američki mediji.

U većem delu intervjua bivši predsednik SAD je kritikovao Bajdena, kog je opisao kao "najgoreg predsednika u istoriji zemlje".

"On je najgori predsednik u istoriji naše zemlje. Mislim da neće uspeti na izborima. Mora da radi. On je trebalo da nas izvuče iz ovog strašnog 'rata' u koji smo izuzetno umešani, zajedno sa Rusijom i Ukrajinom. Ne verujem da bi to mogao da uradi jer je jednostavno nesposoban", rekao je Tramp ukazujući da sukob mora da se završi odmah, "ali ne zbog jedne ili druge strane, već zato što ginu  stotine hiljada ljudi, bez obzira na to da li su u pitanju Rusi ili Ukrajinci".

Dodao je da misli da je Bajden predmet podsmeha u Rusiji.

"Šta mislite da Rusi misle o Bajdenu? Ja mislim da ne mogu da veruju, da misle da je sve nameštaljka", ukazao je bivši predsednik SAD.

Tramp je takođe izneo tvrdnju da Bajden (80) "ne može da sastavi dve rečenice, ne može da govori, ne može da hoda".

Dodao je i da misli da njegov potencijalni rival "neće stići ni do startne pozicije".

Bivši predsednik je rekao da je aktuelni šef države "u lošijem stanju mementalno, nego fizički, a da fizički nije baš triatlonac…".

"Samo čekate kada će da se sruši, a on to skoro uvek učini", naglasio je Tramp.

On je rekao da bi i dalje voleo da se kandiduje protiv sadašnjeg stanara Bele kuće, koga je nazvao "pokvarenim Džoom Bajdenom", slično nadimku koji je koristio za Hilari Klinton tokom predizborne kampanje 2016, navodi "Skaj njuz".

Tramp je takođe odbacio različite optužnice protiv njega kao politički motivisane i poručio da je uveren da "ljudi vide da je to prevara".

Bivši predsednik SAD se osvrnuo na to što Bajdenove slike preplavljuju medije i društvene mreže navodeći da "deluje kao da ta plaža igra veliku ulogu, vole da ga slikaju na plaži", ali da on misli da "Bajden na plaži izgleda užasno i da ne može da hoda po pesku". 

image