Svet

Američki kongresmen: Ratni huškači su dovoljno ludi da uvedu američke trupe na teritoriju Ukrajine

Najviše od svega me brine treći svetski rat, zato neću glasati za slanje ni centa Ukrajini, poručila je Mardžori Tejlor Grin
Američki kongresmen: Ratni huškači su dovoljno ludi da uvedu američke trupe na teritoriju UkrajineGetty © Photo by Melissa Sue Gerrits/Getty Images)

Vlasti SAD mogle bi da donesu odluku da uvedu trupe na teritoriju Ukrajine i pokrenu rat protiv Rusije, izjavila je članica Predstavničkog doma Kongresa SAD Mardžori Tejlor Grin, republikanka iz Džordžije.

"Najviše od svega me brine treći svetski rat. Ratni huškači su dovoljno ludi da uvedu američke trupe na teritoriju Ukrajine kako bi ratovali protiv Rusije. Došlo je vreme za posredovanje u mirnom rešenju, zato neću glasati za slanje ni centa Ukrajini", napisala je Tejlor Grin na društvenoj mreži Iks (bivši Tviter).

Kako je dodala, demokrate, Stejt department, kao i administracija predsednika Džozefa Bajdena se kreću u tom pravcu jer se ne povlače iz Ukrajine.

Tejlor-Grin dosledno se protivi aktuelnoj politici SAD o pitanju Ukrajine. Ona je više puta kritikovala administraciju predsednika Džozefa Bajdena zbog izdvajanja ogromnih sredstava Kijevu i ignorisanja potreba Amerikanaca. Takođe je predlagala da se smanji podrška Ukrajini.

Republikanka iz Džordžije je takođe kritikovala politiku sankcija Vašingtona, za koju je rekla da je podstakla jačanje BRIKS-a, što bi moglo dovesti do toga da ta organizacija "potopi dolar" usred namere članica BRIKS-a da pređu na nacionalne valute u međusobnoj trgovini.

image