Svet

Evropski poslanik: Rusija je već veliki pobednik sukoba sa SAD i NATO

Ishod samita G20 u Indiji je sve razotkrio: Zapad je izgubio svoju moć da primora ostatak sveta na poslušnost, napisao je Marsel de Graf
Evropski poslanik: Rusija je već veliki pobednik sukoba sa SAD i NATOwww.globallookpress.com © Thomas Banneyer

Rusija je već pobednik u sukobu sa Sjedinjenim Američkim Državama i NATO-om, napisao je na društvenoj mreži Iks holandski evroposlanik Marsel de Graf. 

"Zapravo, Rusija je veliki pobednik u ovom sukobu sa SAD i NATO-om: dedolarizacija, širenje ruskog uticaja svuda osim na Zapadu, ekonomski rast i otpornost protiv zapadnih sankcija", napisao je on na nekadašnjem Tviteru.

S druge strane, EU je veliki gubitnik, smatra on. "Tu je ekonomska recesija, deindustrijalizacija, samoubilačke sankcije, a otkriveno je i da je ona samo poslušno američko kučence", napisao je De Graf.

"Ishod samita G20 u Indiji je sve razotkrio: Zapad je izgubio svoju moć da primora ostatak sveta na poslušnost", zaključuje on.

De Graf je svoje stavove izneo u odgovoru na objavu irskog biznismena Čeja Bausa, koji je napisao duži tekst o tome kako bi ukrajinski poraz mogao da znači kraj NATO-a u trenutnom obliku.

De Graf, koji je inače katolički teolog, član je desničarske holandske partije Forum za demokratiju, a u Evropskom parlamentu, sa manjom pauzom, sedi od 2014. godine.

On je bio jedan od samo 13 evroposlanika koji su 2. marta 2022. godine glasali protiv rezolucije kojom se osuđuje ruska vojna operacija u Ukrajini.

image