Svet

Erdogan: Nema pobednika u ratu, ni gubitnika u miru

Predsednik Turske poručio je da je Ankara zaslužna za veliki broj diplomatskih rešenja, uključujući i ona koja se tiču Rusije i Ukrajine, te da uloga njegove države u rešavanju različitih globalnih pitanja postaje sve veća
Erdogan: Nema pobednika u ratu, ni gubitnika u miruwww.globallookpress.com © Recep Tayyip Erdogan Office

Ukoliko dođe do mirnog razrešenja ukrajinske krize, ni jedna strana, ni Rusija, ni Ukrajina, neće izgubiti, rekao je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Kako prenosi administracija turskog lidera, Erdogan je za vreme večere u Njujorku u organizaciji američko-turskog nacionalnog komiteta, izjavio da je Ankara do sada uspela "da ostvari dosta diplomatskih uspeha" i da i nastavlja da ulaže napore, čvrsto verujući u to da "u ratu nema pobednika, a da u miru nema gubitnika".

Govoreći o ukrajinskoj krizi ali i globalnim problemima, predsednik Turske je istakao da je posrednička uloga Ankare pri rešavanju različitih problema u svetu sve veća, te da je njegova zemlja doprinela usvajanju Sporazuma o žitu, ali i razmeni nekih zarobljenika između Moskve i Kijeva.

Erdogan se dotakao i saradnje Ankare i Vašingtona i poručio da su odnosi dveju zemalja sve bolji, te da je sa predsednikom SDA Džozefom Bajdenom dogovoreno jačanje saradnje.

image