Svet

ISPRAVKA: Telohranitelj Zelenskog nije se tukao u klubu u SAD

Član ukrajinske delegacije koja je doputovala u SAD radi učešća u zasedanju Generalne skupštine UN nije učestvovao u tuči u klubu, niti završio u pritvoru.
ISPRAVKA: Telohranitelj Zelenskog nije se tukao u klubu u SADGetty © Rob Pinney

U prvobitno objavljenom tekstu, navedeno je kako se telohranitelj ukrajinskog predsednika potukao ispred kluba, nakon što je sam isprovocirao incident terajući druge goste da uzvikuju "Slava Ukrajini".

Uz tekst, objavljen je i snimak sa logom dnevnog lista "Ju-Es-Ej tudej" na kom se navodno vidi incident ispred Kembel kluba 21. septembra – za koji se ispostavilo da je lažan, zbog čega je reagovala i sama medijska kuća objavivši demanti.


NAPOMENA: Video koji se pojavio na društvenim mrežama je lažan

“Ju-Es-Ej tudej nije objavio pomenuti video, niti je izvestio o navodnom incidentu u kojem je učestvovao pripadnik obezbeđenja Zelenskog. Video koji kruži na društvenoj mreži Iks, (bivši Tviter), uz logo našeg kanala je lažan“, rekao je portparol “Ju-Es-Ej tudej“.  Podneli smo tužbu toj platformi zbog lažnih informacija, kako bismo zaustavili trenutno širenje dezinformacija”, navedeno je u tekstu tog medija. 



Navode o tuči demantovao i izvršni direktor Gerber grupe koja je vlasnik pomenutog bara, naglasivši da „nije bilo nikakvog incidenta ili tuče u Kembelu“. 

Dodatno, portparol Policijske uprave Njujorka rekao je za “Ju-Es-Ej tudej“ da „nema krivičnih prijava“ koji se poklapaju sa informacijama na objavljenom video snimku.

Na ovu grešku ukazao nam je portal Raskrinkavanje.me, nakon čega smo uneli neophodne izmene.

Izvinjavamo se svim našim čitaocima na prenetoj dezinformaciji.

image