Svet

Đorđa Meloni raskinula sa momkom koji je razbesneo Italiju zbog seksističkih izjava

Kraj ljubavi italijanske premijerke i novinara, sa kojim ima sedmogodišnju ćerku, usledio je nakon što je Andrea Đambruno bio na udaru kritika zbog seksističkih komentara koje je dao
Đorđa Meloni raskinula sa momkom koji je razbesneo Italiju zbog seksističkih izjava© Gian Mattia D'Alberto/Keystone Press Agency

Premijerka Italije Đorđa Meloni saopštila je da se rastaje od svog partnera, novinara Andree Đambruna, a nakon što je on u avgustu u jednoj satiričnoj TV emisiji dao nepristojne i seksističke izjave, piše "Politiko".

Ona je na društvenim mrežama saopštila da je okončala vezu sa Đambrunom, nakon skoro deset godina zajedničkog života.

"Zahvaljujem mu na divnim godinama koje smo proveli zajedno, ali i na poteškoćama kroz koje smo prošli i što mi je dao najvažniju stvar u mom životu, a to je naša ćerka Ginevra", napisala je Meloni na društvenim mrežama.

Premijerka Italije je dodala da je došlo vreme da prizna da su njihovi putevi sada krenuli u različitim pravcima.

"Braniću ono što smo bili, braniću naše prijateljstvo, i braniću, po svaku cenu, sedmogodišnju devojčicu koja voli svoju majku i oca, kao što ja nisam mogla da volim svog. Nemam šta drugo da kažem o ovome. P.S. Svi koji su se nadali da će me oslabiti udarcima treba da znaju da, koliko god se kap nadala da će iskopati kamen, kamen ostaje kamen, a kap samo voda", navela je Meloni.

Raskid je usledio nakon što je Đambruno bio na udaru kritika zbog seksističkih komentara koje je dao.

"Ako idete na ples, imate puno pravo da se napijete, ali ako izbegnete da se napijete i izgubite svest, možda biste izbegli i nevolje", rekao je on u jednoj emisiji, govoreći o navodnim slučajevima grupnog silovanja u blizini Napulja i u Palermu, prenela je agencija Ansa.

Đanbruno, koji sa Meloni ima sedmogodišnju ćerku, saglasio se sa urednikom lista "Libero", Pjetrom Senaldijem koji je kazao da "ako želite da izbegnete silovanje, iznad svega ne gubite svest, budite pametni".

Obojica su, ipak, oštro osudila silovatelje koje su nazvali "vukovima".

Opoziciona Demokratska partija (PD) levog centra ranije je pozvala Meloni da se ogradi od komentara svog partnera.

Đanbruno je izjavio da su njegovi komentari izvučeni iz konteksta da bi se stvorila "nadrealna kontroverza".

"Nisam rekao da muškarci mogu slobodno da siluju žene koje su pijane. Neki političari skaču na lažni naslov i traže moju suspenziju, ali iz kog razloga? Zato što sam rekao mladima da se ne drogiraju", rekao je on za "Korijere dela sera".

Meloni i Đanbruno upoznali su se 2015. godine na snimanju TV programa, u kome je italijanska političarka tada gostovala.

image