Svet

Mask prešao sa letećih automobila na podzemne tunele: Naići na vanzemaljske civilizacije

Od preuzimanja vlasništva nad Tviterom, Mask je izajvio da radi "od jutra do mraka, sedam dana nedeljno"
Mask prešao sa letećih automobila na podzemne tunele: Naići na vanzemaljske civilizacijewww.globallookpress.com © www.imago-images.de

Osnivač kompanija "Tesla", "Spejsiks" i novi vlasnik Tvitera Ilon Mask izjavio je na margini samita G20 u Baliju da njegova vizija budućnosti, između ostalog, uključuje mogućnost otkrivanja vanzemaljskih civilizacija.

Mask, koji je trebalo lično da prisustvuje samitu industrijski razvijenih zemalja u indonežanskoj prestonici, se obratio putem video snimka. On se na snimku pojavio u mraku, i ukazao da je "okružen svećama" zbog nestanka struje u mestu sa kojeg se obraća.

Od preuzimanja vlasništva nad Tviterom, Mask je izajvio da radi "od jutra do mraka, sedam dana nedeljno".

Rojters dodaje da je Mask izbegao da komentariše rusku vojnu operaciju u Ukrajini, ali i pitanje "odvajanja" lanaca industrijske proizvodnje od Kine, prebacivši priču na svoje mnogobrojne obaveze.

Takođe nije komentarisao namere Indonezije da sa "Teslom" postigne dogovor o proizvodnji baterija za električne automobile i potencijalno postane poprište jednog od lansirnih stanica za "Spejsiks" svemirske rakete.

Mask je izjavio da bi više lansirnih stanica širom sveta "imalo smisla".

On je dodao da je tranzicija na održive vidove energije samo "pitanje vremena", i izjavio da bi istraživanje svemira trebalo da ostane prioritet "kako bismo razumeli prirodu univerzuma i naše mesto u njemu".

"Možda ćemo naići na vanzemaljske civilizacije ili otkriti ruševine civilizacija koje su postojale pre mnogo miliona godina. Smatram da bi to bilo veoma interesantno," dodao je on.

Pored automobilske i elektroenergetske kompanije "Tesla", "Spejsiksa" koji se bavi izradom svemirskih letelica i svemirskim letovima i neurotehnološke kompanije "Neuralink", najbogatiji čovek na svetu je takođe i izvršni direktor kompanije za kopanje tunela "Boring kompani".

Mask je tokom svog video-obraćanja ukazao na prednosti transporta putem podzemnih tunela u odnosu na leteće automobile kao rešenje za zagušenja u saobraćaju, dodajući da leteći automobili mogu "da vam padnu na glavu", prenose "RIA novosti".

Investitori "Tesle" brinu da Masku mnogi projekti odvlače pažnju od proizvodnje električnih automobila u trenutku koji se smatra kritičnim za tu kompaniju.

Mask je takođe izvršni direktor "Tesle" i lično je umešan u mnoge aspekte proizvodnje, od dizajna do lanaca proizvodnje, ukazuje Rojters.  

image