Svet

Blinkenova deca i Noć veštica: Sin kao Zelenski, a ćerka u bojama ukrajinske zastave (VIDEO)

Američki predsednik maskirao se u kostim Džozefa Bajdena, cinično je prokomentarisala portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova
Blinkenova deca i Noć veštica: Sin kao Zelenski, a ćerka u bojama ukrajinske zastave (VIDEO)© TAnjug/AP Photo/Andrew Harnik

Američki državni sekretar Entoni Blinken došao je sinoć u Belu kuću da proslavi Noć veštica sa decom, koja nisu bila maskirana, kako zapadna tradicija nalaže, u kostime zlih duhova, veštica i đavola, već u kostime koji su odražavali podršku Ukrajini.

Sin šefa američke diplomatije obukao se poput Vladimira Zelenskog, nosio je maslinasto zelenu majicu, a ćerka je došla u plavoj haljini sa žutim šalom, u bojama ukrajinske zastave. 

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama se vidi kako Blinken, njegova supruga Evan Rajan i njihova deca prilaze američkom predsedniku Džozefu Bajdenu, koji ih pozdravlja i deli slatkiše. Blinken i Bajden su bili obučeni u poslovna odela, dok je supruga američkog lidera, koja je stajala u blizini, nosila mačji kostim i deci delila knjige.

Sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer, obučena u kostim anđela, sa krilima i oreolom, izjavila je da joj je anđeo ipak "draži od kostima đavola".

Na neobičnu družinu u Beloj kući reagovala je i portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koja je izjavila da su u SAD želeli da naglase značaj tog dana, kada se, prema anglosaksonskoj tradiciji, duhovi mrtvih susreću sa živima.

"Na Noć veštica, američki državni sekretar Blinken doveo je decu u Belu kuću obučenu kao 'Zelenski' i 'ukrajinska zastava'. U SAD su želeli da naglase značaj tog dana, kada se, prema anglosaksonskoj tradiciji, duhovi mrtvih susreću sa živima", napisala je Zaharova na Telegramu i dodala cinično da je "američki predsednik nosio kostim Džozefa Bajdena".

image