Svet

Da li je Bajden opet zabrljao: Blinken zadrhtao zbog reči predsednika SAD posle susreta sa Sijem

Državni sekretar grčio je ruke tokom konferencije za novinare dok se predsednik SAD izvinjavao što je previše otkrio o pregovorima Hamasa i Izraela o taocima
Da li je Bajden opet zabrljao: Blinken zadrhtao zbog reči predsednika SAD posle susreta sa SijemGetty © Kent Nishimura / Stringer

Američki državni sekretar Entoni Blinken delovao je kao da mu je neprijatno kada je njegov šef, predsednik Džozef Bajden opisao kineskog lidera Sija Đinpinga kao "diktatora" i obavestio novinare da je sporazum o oslobađanju izraelskih talaca na vidiku.

Tokom konferencije za novinare nakon sastanka sa kineskim liderom u Kaliforniji, Bajden se izvinio svom državnom sekretaru što je previše otkrio o pregovorima države Hamas-Izrael o taocima, piše "Telegraf".

"Ne želim da brzam... ali imamo odličnu saradnju sa Katarom", ključnim posrednikom između Izraela i Hamasa. Bajden je potom govorio o "pauzi na koju su Izraelci pristali" i kako se napreduje ka dogovoru o oslobađanju talaca kada se zaustavio, primetivši skamenjeni izraz lica svog državnog sekretara.

"Dajem previše detalja. Znam gospodine sekretare, prestaću. Ali ja se blago nadam", promrmljao je Bajden.

image