Svet

"Ovo postaje ozbiljno": Bajden zbunjen i na samitu APEK-a

Predsednik SAD je ponovo briljirao i pogrešno izgovorio ime centra u kojem se samit održava
"Ovo postaje ozbiljno": Bajden zbunjen i na samitu APEK-aGetty © Sean Gallup/Getty Images

Predsednik SAD Džozef Bajden je delovao zbunjeno dok je stajao sa svetskim liderima u četvrtak i izvodio "svoj prepoznatljivi nespretan stisak ruke", primećuje "Dejli mejl".

Iks (nekadašnji Tviter) nalog, koji je "Politiko" opisao kao "najomraženiji nalog Bele kuće" podelio je snimak Bajdenovog nespretnog rukovanja sa liderima na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje, sa natpisom, primetivši da je predsednik SAD "veoma zbunjen dok stoji među kolegama na samitu APEK-a."

"Kakva snaga, kakva živahnost", ironično se osvrnuo nalog u zasebnom komentaru o Bajdenovom rukovanju.

Snimak je naišao na podeljenu reakciju javnosti Iksa, a jedan korisnik je napisao: 'Koliko će se više pretvarati? Ovo postaje ozbiljno, uzevši u obzir sve što se dešava u svetu", napisao je jedan korisnik.

Komentarišući inovativnost američkih kompanija, predsednik SAD je odustao od pokušaja da izgovori ime jedne kompanije, a takođe je pogrešio i ime objekta u kojem se nalazio.

"Markoneov centar je veliki koliko i moja država", rekao je Bajden, zanemarujući činjenicu da boravi u Moskoun centru, nazvanom po bivšem gradonačelniku San Franciska Džordžu Moskounu, koji je ubijen 1978. godine.

"Dejli mejl" podeseća da to nije bio Bajdenov prvi gaf ove nedelje, budući da je predsednik SAD svoju potpredsednicu Kamalu Haris nazvao "predsednicom" i pogrešno izgovorio njeno ime kada je u ponedeljak u Beloj kući dočekao hokejaški tim "Vegas golden najts", ovogodišnje dobitnike Stenli kupa.

image