Svet

Švarceneger: Americi su potrebna nova lica, neko ko ima energiju i snagu da se izbori sa izazovima

Holivudski glumac i bivši guverner Kalifornije ocenio je da je u postojećoj situaciji izuzetno teško da se pojavi neko "novo lice"
Švarceneger: Americi su potrebna nova lica, neko ko ima energiju i snagu da se izbori sa izazovimaGetty © Jeff Spicer / Stringer

Bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger rekao je za "Politiko" da razume zašto je većina Amerikanaca razočarana idejom da predstojeći predsednički izbori budu repriza prethodnih u kojim bi Donald Tramp imao priliku za revanš Džozefu Bajdenu.

"To je zaista zato što niko od njih nije savršen, a takođe i zbog faktora starosti", rekao je Švarceneger. "Potrebna nam je nova krv. Oni traže nešto novo i sa snagom jer su problemi toliko složeni i toliko su veliki da vam je potreban neko ko ima energiju".

Istovremeno, Švarceneger je prokomentarisao da nema prostora za novo lice, ni kod republikanaca ni kod demokrata.

"Kada Bajden drži konferenciju za štampu, svi to pokrivaju. I kada Tramp nešto uradi … čak i kada kine, oni to pokrivaju. Naslovi su samo o Bajdenu, ili o Trampu, tako da nema mesta za bilo koga od tih drugih momaka da uđe. Kako izgraditi ime?", rekao je.

Javne ankete su pokazale da je velika većina glasača zabrinuta zbog Bajdenovih godina i mentalnih sposobnosti, ali i zbog pravnih problema u kojima se Tramp nalazi. Ipak, ankete pokazuju da bivši predsednik ima prednost u odnosu na Bajdena.

Holivudska zvezda smatra i da Amerikanci, duboko u sebi, žele nekoga ko će ih okupiti, bez obzira kojoj stranci pripada. "To vam je kao fudbalski tim, nikog ne zanima iz koje stranke su igrači. Ono što ih interesuje je da imaju snažan tim koji pobeđuje", objasnio je.

image