Svet

Rusija ga traži, Ukrajina protiv njega pokrenula krivične postupke, a on šopinguje po Njujorku (FOTO)

Nakon što je napustio ulogu bivšeg savetnika kabineta Zelenskog, dugo se spekulisalo gde se sada nalazi Aleksej Arestovič. Ipak, čini se, trenutno je u SAD, budući da je fotografisan u Njujorku kako uživa u šopingu
Rusija ga traži, Ukrajina protiv njega pokrenula krivične postupke, a on šopinguje po Njujorku (FOTO)www.globallookpress.com © Oleksii Chumachenko

Jedan od najkontroveznijih ukrajinskih političara, koji je od pristalice režima Zelenskog postao jedan od onih protiv kojeg Kijev sada vodi krivični postupak, dok ga u isto vreme traži i Moskva, primećen je u Njujorku kako šopinguje. 

O tome makar svedoče fotografije prolaznika, koji su bivšeg savetnika kabineta ukrajinskog predsednika Alekseja Arestoviča uslikali ovih dana u SAD kako se ogleda u ogledalu na ulazu u jedan šoping centar, dok su mu ruke pune kesa. 

Sa bezbedne razdaljine od Kijeva, Arestovič, čini se, uživa, ali i prati šta se dešava jer neretko komentariše dešavanja u domovini, ali znatno slobodnije, nego što je to činio dok je bio blizak saradnik Zelenskog. 

Tako je u jednom od nedavnih videa koji su objavljeni na mrežama Arestovič izjavio da smatra da je "najveća tragedija" to što je Ukrajina izabrala pogrešnu stranu u "sukobu između globalista i realista".

"Prolivali smo krv da budemo u kampu gubitničke strane", istakao je.

"Video sam da je predsednik Nemačke otputovao u Katar i da su zaboravili da ga dočekaju. On nije napustio avion pola sata. A ovamo nam govore da je Putin izolovan na međunarodnoj sceni. Po mom mišljenju, Putin je dočekan maltene sa paradom sa konjima. Ovaj toliko 'strašno izolovani Putin' učestvuje na G20 i na svim drugim mestima. A 'Tajms' sada kaže da razmišlja da li da ga izabere za ličnost godine. On se ozbiljno razmatra za to mesto".

Nakon što je napustio dužnost savetnika kabineta ukrajinskog lidera, Zelenski je više puta javno govorio protiv predsednika Ukrajine, ali i demantovao da je na frontu za Ukrajinu sve u redu.

Tako je od osobe koja je na početku ukrajinsko-ruskog sukoba entuzijastično verovala u ukrajinsku pobedu, postao jedan od onih koji Ukrajincima danas govori nešto drugačiju priču.

image