Svet

Seks snimci kao mač iznad glave: Epstin ucenjivao princa Endrua i Bila Klintona?

Frustrirajuće je što se Epstin ne vidi ni na jednom snimku, ali je on bio pametan, navela je svedok Sara Rensom
Seks snimci kao mač iznad glave: Epstin ucenjivao princa Endrua i Bila Klintona?© Dan Kitwood / Staff

Advokati Džefrija Epstina pokušali su da potkopaju pouzdanost svedoka koja je tvrdila da je milijarder čuvao "snimke seksa" javnih ličnosti uključujući princa Endrua, Bila Klintona i ser Ričarda Brensona, pokazala je nova serija otpečaćenih dokumenata.

Sara Rensom je kasnije povukla svoje izjave, a sudu nije dat nikakav dokaz o postojanju snimaka, što je Epstinovom timu dalo mogućnost da potkopa kredibilitet svedoka.

Rensom je, navodi "Gardijan", svoju izjavu o seks snimcima dala pre izricanja presude Gislejn Maksvel, Epstinovoj intimnoj prijateljici i saradnici koja je osuđena na 20 godina zatvora zbog trgovine ljudima.

Princ Endrju povukao se iz javnog života nakon haosa oko Epstina i nagodio se, plativši milione, sa Virdžinijom Žifre koja ga je optužila da ju je seksualno zlostavljao kad je imala 17 godina.

Američki sud naredio je da se otpečate stotine dokumenata u okviru ranije rešene građanske tužbe Džifre protiv Maksvelove.

Govoreći o britanskom princu, bivšem predsedniku SAD i britanskom biznismenu, Rensom je u mejlovima koji su dostavljeni sudu navela: "Kada je moja prijateljica imala seksualni odnos sa Klintonom, princom Endruom i Ričardom Brensonom, u svakoj prilici ih je snimao Džefri. Uspela je da se domogne nekih snimaka na kojima se jasno vide lica Klintona, princa Endrua i Bransona koji imaju seksualni odnos sa njom. Frustrirajuće je što se Epstin ne vidi ni na jednom snimku, ali je on bio pametan".

"Kada je moja prijateljica na kraju skupila hrabrost da progovori i otišla u policiju 2008. da prijavi šta se dogodilo, ništa nije učinjeno i bila je krajnje ponižena od strane policijske uprave gde je otišla da prijavi šta se dogodilo sa Epstinom, Klintonom, Brensonom i princom Endruom", dodala je.

Epstinov tim uzvratio je tvrdnjom da je Rensom sve izmislila, posle čega je Rensom povukla svoju izjavu.

image