Svet

Lukašenko: Neprijatelji bi da nas bace na kolena, ali ne treba im pružiti takvu šansu

Aleksandar Lukašenko je govorio o značaju očuvanja istorijskog sećanja, uključujući i sećanje na Veliki otadžbinski rat, poručivši da je sećanje "garancija mira u budućnosti"
Lukašenko: Neprijatelji bi da nas bace na kolena, ali ne treba im pružiti takvu šansu© Tanjug/Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Beloruske vlasti su poslednjih godina posebnu pažnju posvetile očuvanju sećanja na događaje koji su se desili tokom Velikog otadžbinskog rata na našoj teritoriji, a mir je najvažnija vrednost za beloruski narod, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, prenose "RIA Novosti".

"Sasvim je očigledno: mir je najvažnija vrednost. Za bilo koji narod, posebno beloruski, upravo zato što znamo njegovu vrednost", kazao je Lukašenko na ceremoniji dodele nagrada kulturnim i sportskim ličnostima. 

On je naglasio da ratova neće biti ako zemlja ima stabilnu ekonomiju i ako svako u svom mestu radi "ono što je dužan".

"Mi ćemo, kao i do sada, težiti savršenstvu i pristojnom nivou našeg kulturnog, duhovnog i društveno-političkog života. Danas svi, ne samo Belorusi, pričaju samo jedno: samo da nije bilo rata. Ako postoji rat, onda ne može biti govora ni o kakvoj kulturi, proizvodnji, kvalitetu", ocenio je beloruski predsednik.

Lukašenko je naveo da neprijatelji Belorusije, traže pravi trenutak da ih bace na kolena, ali da im ne treba pružiti takvu šansu.

Lider Belorusije je govorio i o značaju očuvanja istorijskog sećanja, uključujući i sećanje na Veliki otadžbinski rat, poručivši da je sećanje "garancija mira u budućnosti". 

image