Svet

"Boing" - kompanija koju je najbolje izbegavati: Posle vrata, sa putničkog aviona sad otpao točak

Niko od putnika i članova posade nije povređen u incidentu
"Boing" - kompanija koju je najbolje izbegavati: Posle vrata, sa putničkog aviona sad otpao točakGetty © Bruce Bennett / Staff

Nosni točak putničkog aviona "boing 757" kompanije "Delta erlajns" otpao je sa letelice prilikom poletanja sa međunarodnog aerodroma u Atlanti, saopštila je američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA).

Niko od 184 putnika ili šest članova posade nije povređen u incidentu. U izveštaju se navodi da se avion postrojio i čekao poletanje kada se "nosni točak otkačio i otkotrljao nizbrdo".

Avioni "boing 757" imaju dva prednja gumena točka koji stoje jedan pored drugog i obavezno se proveravaju se svakog leta.

FAA je saopštila da će nastaviti istragu, a kompanija "Boing", očekivano, nije želela da komentariše incident - najnoviji u nizu problema sa kojima se ovaj američki proizvođač aviona (i oružja) suočava.

Federalni regulatori su pojačali kontrolu nad kompanijom nakon što su ranije ovog meseca sa "boinga 737 maks" tokom leta otpala vrata, a potom se na prozoru kokpita "boinga 737-800" japanske kompanije ANA, takođe tokom leta, pojavila pukotina.

Kako zabrinutost putnika raste, "Kajak", vodeći onlajn turistički agent, ažurirao je filtere kako bi omogućio klijentima da izbegnu letove koji koriste problematične "boingove 737 maks" avione, piše "Gardijan".

image