Svet

Taker Karlson u Rusiji: Intervju s Putinom?

Potencijalni razgovor popularnog voditelja i ruskog lidera izazvao je paniku u američkoj dubokoj državi i Bajdenovoj administraciji, smatra Kim Dotokom
Taker Karlson u Rusiji: Intervju s Putinom?© Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky, File

Američki novinar Taker Karlson doputovao je u Moskvu, a spekuliše se da je cilj njegove posete ruskoj prestonici intervju s predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Po fotografijama koje kruže internetom, bivši voditelj "Foks njuza" bio je u "Boljšoj teatru", na baletskoj predstavi "Spartak".

"Čini se da je Taker Karlson u Moskvi. Daj Bože da je to zbog intervjua s Putinom", napisao je njegov kolega Džekson Hinkl na Iksu.

Diskusija oko Karlsonove posete Moskvi ubrzo je dobila globalne dimenzije.

Finsko-nemački tehnološki biznismen Kim Dotkom takođe naslućuje da je reč o intervjuu s Putinom.

"Taker Karlson je u Moskvi da intervjuiše Vladimira Putina. Bez cenzure na Iksu. Američka duboka država i Bajdenova administracija su u panici jer će Putin (najcenzurisana osoba na Zapadu) razotkriti njihovu propagandu i laži", napisao je Dotkom.

Dodao je da je dobro što će na Iksu korisnici te mreže moći da analiziraju sve što Putin kaže.

I američka kongresmenka Mardžori Tejlor Grin smatra da su demokrate i njihovi mediji van sebe zbog potencijalnog intervjua s ruskim predsednikom.

"Demokrate i njihovi medijski propagandisti su izbezumljeni zbog mogućnosti da Taker Karlson intervjuiše Putina. Oni veruju da imaju pravo da budu cenzori i da upravo oni treba da vam govore šta da mislite i u šta da verujete. Mrze kada neko, kao Taker Karlson, govori van propisanog narativa", napisala je na kongresmenka Iksu.

"Kao da je Taker otišao 'van scenarija'. Imamo slobodne medije u ovoj zemlji, a na ljude poput Takera Karlsona se oslanjamo da govore istinu!" – napisao je zakonodavac.

Istakla je da u SAD postoje i slobodni mediji, te da je ključan glas istine koji stiže od Karlsona.

Bivši voditelj "Foks njuza" izjavio je ranije da je pokušao da intervjuiše ruskog lidera, ali da ga je u tome zaustavila američka vlada zaustavila.

"Znate, pokušao sam da intervjuišem Putina, ali me je američka vlada zaustavila. Mi ne smemo da čujemo glas Putina?! Zašto? Niko nije glasao o ovom pitanju", rekao je Karlson za švajcarski magazin "Veltvohe".

image