Svet

U SAD napadaju sve koji su protiv pomoć Kijevu: "Rade za Putina"

Američka administracija želi da se sukob u Ukrajini nastavi, ali podrška Kijevu danas slabi poziciju SAD u svetu, kaže bivši novinar "Foks njuza"
U SAD napadaju sve koji su protiv pomoć Kijevu: "Rade za Putina"www.globallookpress.com © Billy Bennight

Američke političare koji se protive nastavku podrške Ukrajini kolege pokušavaju da ućutkaju optužujući ih za saradnju sa Rusijom, napisao je na Iksu američki novinar Taker Karlson. 

"Kongres SAD želi da se ovaj sukob nastavi. Vi mislite da će neko reći: 'To je užasno'? Ali to skoro niko nije uradio. Zašto? Stav administracije je takav da, ukoliko vi ne podržavate to, ako ne želite da oligarsima u Ukrajini pošaljete još 60 milijardi dolara, onda vi radite za Vladimira Putina", objasnio je Karlson.

Takođe, ovaj novinar koji je do nedavno radio za "Foks njuz", piše i da su SAD oslabile svoje pozicije pružajući podršku Ukrajini.

Dodao je da smatra da ukrajinske snage ne mogu pobediti na frontu i da stoga i nema smisla slati nove vojnike u zonu SVO jer ih tamo čeka sigurna smrt.  

Podsetimo, predsednik SAD Džozef Bajden ranije je zatražio od kongresa 106 milijardi dolara u cilju pružanja podrške Ukrajini i Izraelu, ali za taj zahtev nije dobio odgovarajuću podršku.

Republikanci su u Predstavničkom domu, u kojem čine većinu, glasali za pomoć Izraelu, ali ne i za pomoć Ukrajini. Demokrate su ovaj predlog blokirale, a Bajden je odluku objasnio time da neće potpisati pružanje pomoći samo Tel Avivu, već da će podržati opciju koja će obuhvatati i Ukrajinu. 

image