Svet

Gruzijski premijer upozorio: Ukrajina želi da proširi sukob i na našu državu

Gruzijska Služba državne bezbednosti privela je više ljudi u čijem vozilu je pronađeno nekoliko improvizovanih eksplozivnih naprava
Gruzijski premijer upozorio: Ukrajina želi da proširi sukob i na našu državuGetty © Mark Runnacles/Getty Image

Premijer Gruzije Irakli Kobahidze optužio je Ukrajinu da pokušava da proširi sukob na ovu državu, a nakon što su vlasti zaplenile kamion pun eksploziva na putu prema Rusiji.

"Ovo još jednom potvrđuje ono što u principu i visoko rangirani zvaničnici ukrajinske vlade govore da su hteli i verovatno i dalje žele: drugi front u našoj zemlji", rekao je vršitelj dužnosti predsednika gruzijske vlade Kobahidze.

Gruzijska Služba državne bezbednosti privela je juče više ljudi u čijem vozilu je pronađeno nekoliko improvizovanih eksplozivnih naprava ukupne težine 14 kilograma, prenele su "RIA Novosti".

Automobil napunjen eksplozivom kretao se iz Odese do Voronježa radi izvršavanja terorističkog napada, a gruzijska služba označila je ukrajinskog poslanika iz stranke Vladimira Zelenskog, Andreja Šarašiza kao organizatora prevoza.

Vozilo je iz Odese, preko Rumunije, Bugarske i Turske, stiglo do Gruzije, a kao krajnja destinacija označen je Voronjež. Eksplozivna sredstva otkrivena su na gruzijsko-ruskoj granici.

Podsećanja radi, tokom 2022. godine, korišćenjem relativno slične putanje, pripadnici ukrajinskih službi bezbednosti prevozili su eksplozivne naprave u Rusiju, koje su kasnije koristili tokom terorističkog napada na Krimski most, pa je sasvim izvesno da je ovo pokušaj sličnog napada.

image