Svet

Zapade, mućni glavom: Bivši savetnik Zelenskog posle intervjua Takera Karlsona sa Vladimirom Putinom

Zapadna javnost se zavarava pričama o poraženom Putinu, smatra bivši ukrajinski zvaničnik
Zapade, mućni glavom: Bivši savetnik Zelenskog posle intervjua Takera Karlsona sa Vladimirom Putinomwww.globallookpress.com © Gavriil Grigorov/Kremlin Pool

U razgovoru sa Takerom Karlsonom, ruski predsednik Vladimir Putin je pokazao da sasvim sigurno nije "bezvredni deda" kako tvrdi zapadna javnost koja ne želi da razmišlja svojom glavom već samo kako papagaj ponavlja tuđe mantre, upozorio je bivši savetnik Vladimira Zelenskog, Aleksej Arestovič.

Arestovič je na društvenim mrežama analizirao intervju koji je uzburkao svet i Ukrajincima i Zapadu skrenuo pažnju na, za njega, ključne poruke razgovora američkog novinara i ruskog lidera.

"Putin je potpuno kompetentan. Jako dobro razume šta radi i u dobroj je fizičkoj, mentalnoj i emotivnoj formi (Pozdrav onima koji su ga sahranili pre godinu dana). Ima koherentan sistem vrednosti i sve više napušta svoju prozapadnu orijentaciju - što je bila jedina stvar koja ga je do sada kočila", naveo je Arestovič.

Arestovič, protiv kog je sud u Moskvi izdao nalog za hapšenje, takođe je odbacio tvrdnje koje su popularne na društvenim mrežama da je Moskva izmislila svoju "mitologiju koja nema veze sa stvarnom istorijom" upitavši postoji li jedna državna ideologija koja u nekoj meri nije zasnovana na mitologiji.

Čak i da je Putin jedini koji se oslanja na izmišljenu mitologiju, svakog meseca, navodi bivši ukrajinski zvaničnik, 40.000 dobrovoljaca podstaknutih tim pričama se prijavljuje u Rusiji.

"A koliko se dobrovoljaca prijavljuje kod nas? Koliko istine ima u tome kada grabimo 'dobrovoljce' po ulicama? Kakve priče Zapad priča ako ne može kolektivno da proizvode milion projektila godišnje, a Severna Koreja pravi milion i po," upitao je on.

Putin neće stati, upozorio je Arestovič: "On će svoje zadatke ispuniti do kraja, a Ukrajina i Zapad, kada će oni napustiti izmišljeni narativ da Rusija gubi?"

image