Svet

Petina Amerikanaca ubeđena da Tejlor Svift tajno pomaže Bajdenu

Muzičarka se nije oglašavala kada je reč o ovogodišnjim predsedničkim izborima u SAD, a iz Evrope stižu pozivi da im pomogne da mobilišu mlade birače
Petina Amerikanaca ubeđena da Tejlor Svift tajno pomaže BajdenuGetty © Graham Denholm/TAS24 / Contributor

Anketa Univerziteta Monmut pokazala je da 18 odsto Amerikanaca veruje da pevačica Tejlor Svift tajno pomaže predsedničkoj kampanji Džozefa Bajdena.

"Nešto manje od svakog petog Amerikanca veruje da je pevačica Tejlor Svift deo tajnog napora da se pomogne predsedniku Džozefu Bajdenu da pobedi na izborima 2024. godine", navodi se u anketi i napominje da se 71 odsto onih koji veruju u ovu ideju identifikuje ili naginje ka Republikanskoj partiji.

Pored toga, prema rezultatima ankete, skoro tri četvrtine (73 odsto) onih koji veruju u "tajnu operaciju" Tejlor Svift, takođe smatra da su izbori 2020. pokradeni.

Krajem prošlog meseca, list "Njujork tajms" preneo je da je Bajdenova kampanja pokušala da se dodvori Sviftovoj koja je 2020. podržala sadašnjeg predsednika ali nije dala nikakve naznake da će se ponovo odlučiti na to na predstojećim izborima.

Sam Tramp ocenio je da muzičarka neće podržati Bajdena.

U međuvremenu, iz Evrope koja se priprema za izbore, stižu signali da će svi njihovi problemi biti rešeni ako im Svift priskoči u pomoć, piše "Politiko".

Tako je potpredsednik Evropske komisije Margaritis Šinas pozvao pop zvezdu da pokrene mlade da izađu na izbore.

image