Svet

Kamiondžije uz Trampa: Najavljen bojkot isporuka u Njujork

Stojim uz Trampa jer Tramp stoji uz mene, istakao je vozač poznat kao Čikago Rej
Kamiondžije uz Trampa: Najavljen bojkot isporuka u NjujorkGetty © Photo by David McNew/Getty Images

Grupa vozača kamiona koji podržavaju bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa najavila je da neće voziti do Njujorka u znak protesta zbog presude nekadašnjem stanaru Bele kuće za lažiranje vrednosti imovine zbog čega treba da plati više od 355 miliona dolara i uz to mu je zabranjeno da tri godine posluje u Njujorku, preneo je "Foks njuz".

"Ja sam samo jedan od miliona kamiondžija koji veruju u Boga i vole ovu zemlju. Stojim uz Trampa jer Tramp stoji uz mene. Kamiondžije za Trampa nisu samo slogan, to je realnost", napisao je na Iksu vozač poznat kao Čikago Rej, koji je i pozvao kolege da bojkotuju otpremanje pošiljki u Njujork.

Dodao je da je razgovarao s desetak vozača, te da ne zna koliko će se kamiondžija odazvati na njegov poziv, ali je istakao da Trampa treba ostaviti na miru i da je istraga o prevari u Njujorku protiv njega mešanje u izbore.

Objava je izazvala brojne komentare, među kojima su i zahvalnice "pravom patrioti", te konstatacije da ukoliko se patriote pobune, odnosno suprotstave onima koji namerno pokušavaju da unište zemlju, može doći do promena, ali i najave da stiže revolucija istinske radničke klase.

Čikago Rej nije jedini koji je govorio u prilog Trampu i iskazao protivljenje presudi o građanskoj prevari.

Elena Kardone, supruga bogatog investitora u nekretnine Granta Kardonea, pokrenula je stranicu "Stojmo uz Trampa; Finansirajmo 355 miliona dolara nepravedne kazne" (Stand with Trump; Fund the $355M Unjust Judgment), dok je njen muž precizirao da će sva prikupljena sredstva biti prosleđena Trampovoj organizaciji.

"Nedavne pravne bitke s kojima se (Tramp) suočava nisu samo napad na njega već na ideal pravičnosti", istakla je Karedoneova.

Grant Kardone je pak rekao da se ovde ne radi o politici, bilo republikanskoj ili demokratskoj, već da je reč o slobodi, te upozorio Amerikance da ako sudija može da odluči o prevari kada nema finansijske štete, šta tek može učiniti njima.

Od pokretanja akcije već je prikupljeno oko 310.000 dolara.

image