Svet

Makronova pastorka: I dalje me boli majčina zabranjena veza

Tifen Ozijer kaže za "Pari mač" da je naročito bila potresena zbog svog osramoćenog oca, Andre-Luja Ozijera koji je bio primoran da napusti porodični dom 1994. godine, iako se od Brižit razveo tek 2006.
Makronova pastorka: I dalje me boli majčina zabranjena vezaGetty © Nicolas Kovarik/IP3 / Contributor

Pastorka Emanuela Makrona Tifen Ozijer izjavila je da je i dalje boli "zabranjena ljubav" majke Brižit sa njenim tadašnjim učenikom, a danas suprugom, francuskim predsednikom.

Ozijer je prvi put govorila za medije o majčinoj romansi sa 24 godine mlađim đakom, a za "Pari mač" je opisala kroz kakve patnje i sramotu je prolazila porodica, osvrnuvši se i na bizarne glasine da je njena majka rođena kao muško.

"Naučila sam mnogo o ljudskoj prirodi. To nije bilo doba društvenih mreža, ali smo živeli u malom provincijskom gradu gde se sve znalo", ispričala je Ozijer.

Ona je imala 10 godina kada je saznala da se njena majka nastavnica viđa sa učenikom koji pohađa isti razred kao i njena sedamnaestogodišnja sestra. Porodica je živela u Amijenu, Brižit je bila nastavnica u elitnoj školi u tom mestu, udata i sa troje dece, kada se pročulo za aferu.

Njena ćerka (40) kaže da su je napadi, osuđivanja i zabadanje noža u leđa, učinili otvorenijom i tolerantnijom osobom, prenosi "Dejli mejl". Naročito je bila potresena zbog svog osramoćenog oca, Andre-Luja Ozijera koji je bio primoran da napusti porodični dom 1994. godine, iako se od Brižit razveo tek 2006. 

"Pari mač" opisuje kako je Tifen bila dete kada se dogodio skandal, kao i da je mladi Emanuel često zvonio na vrata njihove kuće, a glasine su samo rasle. 

"Glasine koje su, naravno, imale uticaja na troje dece", kaže Ozijer i dodaje da su ogovaranja o zabranjenoj vezi bila užasna za svu decu, uključujući i njenog brata Sebastijena koji je tada imao 19 godina.

Ozijer, koja je advokat i živi s porodicom u Kaleu, rekla je da su je povredile i glasine koje su širene na društvenim mrežama da je njena majka rođena kao muškarac.

"Zabrinjava me gde je društvo danas kada vidim šta kruži društvenim mrežama o tome da je moja majka muškarac. I sa kakvim je to samo uverenjem rečeno. Kako da se borimo protiv dezinformacija na društvenim medijima", pita se ona.

Britanski medij podseća da su se Brižit i Emanuel upoznali u srednjoj školi kada je on imao 15 godina, a njegova nastavnica 39, da se romansa razvila dok su pripremali predstavu za školsku priredbu. Učenici su primetili da se nešto događa kada su na proslavi nakon uspešno izvedene predstave u lokalnom restoranu nastavnica i učenik razmenjivali nežnosti.

Kada se pročulo o njihovoj vezi, Makronovi roditelji, ugledni lekari, ispisali su sina iz škole i preselili ga u Pariz. Sadašnja prva dama opisala je svojevremeno za "Pari mač" da je bila uverena da će Makron u Parizu naći devojku svojih godina, ali se to nije dogodilo.

Dodala je i da je 10 godina odlagala da se uda za svog sadašnjeg muža zbog svoje dece koja su bila sličnih godina kao i on. Brižit se udala za Makrona, koji je tada bio u kasnim dvadesetim godinama, 20 oktobra 2007. godine, godinu dana nakon razvoda sa suprugom Andre-Lujom Ozijerom. 

image