Svet

Kenedi: Amerikanci ne žele revanš Trampa i Bajdena, radujem se debati

Oni žele da glasaju za nekoga ko predstavlja nadu i isceljenje, poručio je nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi
Kenedi: Amerikanci ne žele revanš Trampa i Bajdena, radujem se debati© Sean Gallup/Getty Images

Većina Amerikanaca ne želi revanš Donalda Trampa i Džozefa Bajdena na novembarskim izborima, već bi da glasaju za nekoga ko predstavlja nadu, ocenio je danas nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi.

"'Super utorak' je završen. Danas počinju opšti izbori. Većina Amerikanaca ne želi revanš Tramp/Bajden od 2020. godine. Oni žele da glasaju za nekoga ko predstavlja nadu i isceljenje. Oni žele da glasaju za nekoga sa inspirativnom vizijom Amerike", naveo je Kenedi Mlađi na društvenoj mreži Iks.

Dodao je da se raduje debati sa Bajdenom i Trampom o pitanjima koja su od najveće važnosti za narod Amerike.

"Od toga da stambeno zbrinjavanje i zdravstvena zaštita budu pristupačni do okončanja večitih ratova i razotkrivanja korporativnog zarobljavanja naše vlade", istakao je Kenedi Mlađi.

Ranije danas, bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli suspendovala je kampanju za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, čime je Tramp ostao jedini kandidat republikanaca.

Kada je reč o demokratama, pored Bajdena, u trci su i dalje Marijen Vilijamson i Din Filips, međutim njih dvoje nemaju realne šanse da budu kandidati za predsednika.

image