Svet

Uhapšena dva državljanina Venecuele: Pripremali atentat na Madura (VIDEO)

Privedene su dve osobe, bivši narednik Nacionalne garde Renco Flores i član opozicione organizacije "Slučaj R" Vilfer Hose Pinja na čijim telefonima su pronađeni razgovori o regrutovanju 50 vojnika da zauzmu tenkove i organizuju državni udar
Uhapšena dva državljanina Venecuele: Pripremali atentat na Madura (VIDEO)© Carolina Cabral/Getty Images

Dvojica državljana Venecuele privedena su u državi Monagas zbog objavljivanja pretnji i zavere za ubistvo predsednika Nikolasa Madura, izjavio je državni tužilac Tarek Vilijam Sab.

"U gradu Maturin (istočna država Monagas) privedene su dve osobe, bivši narednik Nacionalne garde Renco Flores i član opozicione organizacije 'Slučaj R' Vilfer Hose Pinja zbog objavljivanja veoma ozbiljnih pretnji koje su podsticale na ubistvo šefa države Nikolasa Madura", kazao je Sab, prenosi TV kanal Teletika.

Kako se navodi, tokom hapšenja na njihovim telefonima su pronađeni razgovori o regrutovanju 50 vojnika da zauzmu tenkove i organizuju državni udar.

Skoro 40 ljudi uhapšeno je u Venecueli tokom prošle godine pod sumnjom za pet navodnih atentata na predsednika.

Prethodni pokušaj atentata na lidera Venecuele dogodio se 4. avgusta 2018. tokom vojne parade u Karakasu, glavnom gradu Venecuele. Zatim su bespilotne letelice opremljene eksplozivom poslate na podijum gde se nalazio Maduro . U pokušaju atentata na predsednika povređeno je sedam vojnika. Sam Maduro i njegova supruga nisu povređeni. Kasnije, 4. avgusta 2023, Maduro je optužio bivšeg američkog lidera Donalda Trampa da je organizovao pokušaj ubistva.

image