Svet

Srdačan susret i zagrljaj Vučića i Makrona u Briselu: Razgovor o pritiscima koje trpe Srbi na KiM

Vučić je u razgovoru sa Makronom u Briselu razmenio mišljenja o brojnim važnim pitanjima, kao i o daljem jačanju partnerskih odnosa Srbije i Francuske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i francuski predsednik Emanuel Makron srdačno su se pozdravili na Međunarodnom samitu o nuklearnoj energiji, koji se danas održava u Briselu.

Makron je, kada se po dolasku na samit, pozdravio sa domaćinima skupa, prišao i srdačno se pozdravio sa Vučićem, a zatim seo pored njega.

Na video snimku se vide dvojica predsednika kako prijateljski razgovaraju tokom skupa.

Vučić je objavio da je predsednika Francuske Emanuela Makrona informisao o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji, kao i o sve većim pritiscima na srpski narod koji je doveden u izuzetno težak položaj nakon najnovijih poteza Prištine.

Vučić je na Instagramu naveo da je u razgovoru sa Makronom u Briselu, gde se održava prvi globalni Samit o nuklearnoj energiji, razmenio mišljenja o brojnim važnim pitanjima, kao i o daljem snaženju partnerskih odnosa Srbije i Francuske.

Prvi samit o nuklearnoj energiji, koji organizuju Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) i Kraljevina Belgija, počeo je danas u Briselu, a učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prvi put na takvom samitu okupile su se delegacije iz 30 zemalja, predstavnici industrije, šefovi istraživačkih centara, stručnjaci, kao i predstavnici civilnog društva.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner