Svet

Najdžel Faraž se vraća u politiku?

Žestoki zagovornik bregzita Najdžer Faraž, koji se povukao iz politike kada je Britanija napustila EU, sada planira povratak
Najdžel Faraž se vraća u politiku?www.globallookpress.com © I-Images/Keystone Press Agency

Kako prenosi tabloid "San", bivši lider Partije za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP) koji se povukao iz politike pošto je Britanija napustila EU, izjavivši tada da je njegova misija završena i da na Ostrvu već uviđaju prednosti bregzita, navodno razmatra povratak.

Faraž se sastao sa grupom poslanika Konzervativne partije koji su nezadovoljni radom premijera Rišija Sunaka.

Torijevci ali i javnost nisu impresionirani načinom na koji se Sunak bori protiv priliva migranata, što je Faraž navodno iskoristio da "opipa teren" i ponovo uplovi u politiku.

Neimenovani izvor rekao je listu da se Faraž sastao sa takozvanim "crvenim zidom" torijevaca, odnosno poslanicima iz severne Engleske i Midlendsa kako bi ih privukao da se pridruže njegovoj stranci "Reformišimo UK", naslednici UKIP, i osvoje što više mesta na narednim izborima.

Faraž je "Sanu" potvrdio da je razgovarao sa velikim brojem konzervativaca koji su "izgubili iluzije" o Konzervativnoj partiji.

Njegovi tajni razgovori će podstaći zabrinutost da bi više torijevskih poslanika moglo da počne da se buni protiv premijera jer su nezadovoljni njegovim vođstvom - ili da se čak pridruži rastućem egzodusu konzervativaca koji napuštaju parlament.

image