Svet

Tramp prodaje Bibliju "Neka Bog blagoslovi Ameriku"

Predsednički kandidat prodaje Sveto pismo za 60 dolara u trenutku dok se suočava s finansijskom krizom, što je posledica njegovih brojnih pravnih problema
Tramp prodaje Bibliju "Neka Bog blagoslovi Ameriku"© Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky, File

Bivši predsednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp prodaje verziju Biblije "Neka Bog blagoslovi Ameriku" u trenutku kada treba da položi garancije u njujorškom procesu, gde je optužen da je preuveličao neto vrednosti svoje imovine i nekretnina kako bi obezbedio bolje uslove zajma od banke.

Tramp je na svojoj platformi "Trut sošl" pozvao pristalice da kupe ovu verziju Biblije budući da nekadašnji lider na svaki miting na binu izlazi uz pesmu "Neka Bog blagoslovi Ameriku" kantri pevača Lija Grinvuda, javlja AP.

"Srećna Sveta nedelja! Učinimo da se Amerika ponovo moli. Dok idemo ka Velikom petku i Uskrsu, podstičem vas da nabavite primerak Biblije 'Neka Bog blagoslovi Ameriku'", napisao je Tramp, usmeravajući svoje pristalice na veb-stranicu na kojoj se Sveto pismo prodaje za 59,99 dolara.

Kako navodi AP, najava prodaje dolazi usled Trampove finansijske krize dok se bori protiv četiri krivične optužnice zajedno s nizom građanskih optužbi.

Apelacioni sud u Njujorku pristao je da odloži naplatu više od 454 miliona dolara koje Tramp duguje nakon presude o građanskoj prevari, ako uloži 175 miliona dolara u roku od 10 dana.

image