Svet

Makron reagovao humorom na montaže svojih i Lulinih fotografija: "Bilo je kao venčanje"

Idilični prizori Francuza sa Lulom u divljinama Amazonije potpuno su osvojili korisnike društvenih mreža
Makron reagovao humorom na montaže svojih i Lulinih fotografija: "Bilo je kao venčanje"© Tanjug/AP Photo/Eraldo Peres

Osmesi, duboki pogledi, držanje za ruke, pa čak i jedan ne tako ovlaš dodir kolena, začinili su sastanak dvojice kolega, francuskog i brazilskog lidera Emanuela Makrona i Luiza Inasia Lule da Silve.

Rađa se nova "bromansa" – komentarišu korisnici društvenih mreža uživajući u "fotografijama sa venčanja" koje su preplavile društvene mreže.

Kanadski premijer Džastin Trudo ima razloga da bude ljubomoran. Njegove čuvene fotografije sa Makronom iz Teorame na Siciliji toliko su bile bombastične da su čak pokrenule i priče da su dvojica lidera tada prisustvovali svom gej venčanju.

Idilični prizori Francuza sa Lulom u divljinama Amazonije, sada su, međutim potpuno "ukrale šou". Makron nam je, nakon svojih ratnohuškačkih izjava i fotografija u bokserskim rukavicama pokazao i svoju nežniju stranu.

Sa vetrom u kosi i rukom u ruci, dvojica političara uživala su u idiličnom druženju i trčkaranju kroz prašumu, koje je pokrenulo niz mimova na društvenim mrežama.

Jedan je čak podelio i sam Makron. 

"Neki ljudi su uporedili slike moje posete Brazilu sa slikama sa venčanja, a ja im kažem: To jeste bilo venčanje. Francuska voli Brazil i Brazil voli Francusku", objavio je Makron na Iksu.

Makron je reagovao na montažu postera za američki romantični film "La la lend" iz 2016. godine, u kojoj su glavni glumci Ema Stoun i Rajan Gosling zamenjeni njegovom i Lulinom fotografijom, prenosi "Figaro".

Na montaži se vidi kako šefovi dve države šetaju ruku pod ruku u šumi Amazonije.

Lula je na Makronovu objavu odgovorio emodžijem sa dve zastave i dva mala srca.

Makron je od utorka boravio u trodnevnoj zvaničnoj poseti Brazilu, tokom koje se sa Lulom susreo usred amazonske šume, a nakon toga je, uz šaljive komentare, na internetu objavljeno nekoliko montaža fotografija šefova dve države, čiji su originali objavljeni uglavnom na Lulinim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama.

Prva zvanična poseta Makrona Brazilu nastavljena je u Sao Paulu, a zatim u Braziliji.

Makron je inače poznat kao poprilično "umiljat", i čovek koji voli dodire i zagrljaje. Javnost je već gledala njegove "nežne" fotografije sa Rišijem Sunakom, zagrljaj s Trampom, pa čak i trenutak kada je glavu naslonio na rame Borisa Džonsona.

image