Svet

Možete da farbate, ali bez verskih simbola: Kako će izgledati vaskršnja jaja u Beloj kući

Motivi na vaskršnjim jajima "ne smeju da sadrže nikakav sumnjiv sadržaj, verske simbole, otvoreno religiozne teme ili partijske političke izjave", navodi se u brošuri za takmičenje "Slavimo porodice Nacionalne garde"
Možete da farbate, ali bez verskih simbola: Kako će izgledati vaskršnja jaja u Beloj kući© Drew Angerer/Getty Images

Deci pripadnika Nacionalne garde SAD zabranjeno je da crtaju verske motive na vaskršnjim jajima na skupu koji će biti upriličen u Beloj kući 2024. godine, navodi se u biltenu koji su objavili lokalni mediji.

Motivi na vaskršnjim jajima "ne smeju da sadrže nikakav sumnjiv sadržaj, verske simbole, otvoreno religiozne teme ili partijske političke izjave", navodi se u brošuri za takmičenje "Slavimo sa porodicama Nacionalne garde", koje je deo praznične tradicije Bele kuće.

Deca takođe ne mogu da crtaju ništa što "promoviše netoleranciju, rasizam, mržnju protiv bilo koje grupe ili pojedinca, kao i koje promovišu diskriminaciju na osnovu rase, pola, vere, nacionalnosti, invaliditeta, seksualne orijentacije ili starosti".

Istovremeno, deca moraju na modelu jajeta da predstavljaju "sliku o svom životu: omiljenu aktivnost, pejzaž države, svoju vojničku porodicu, dan u svom životu i drugo.

Zatim će odabrani dizajni koji predstavljaju "jedinstveno iskustvo i priče dece Nacionalne garde" biti oslikani na pravim kokošjim jajima i izloženi u Beloj kući.

image