Svet

Samo u Americi: Kalifornijski vatrogasci ne mogu da dobiju osiguranje od požara

Ne možemo da dobijemo osiguranje od požara u vatrogasnoj stanici u kojoj će raditi vatrogasci, rekao je jedan državni zakonodavac
Samo u Americi: Kalifornijski vatrogasci ne mogu da dobiju osiguranje od požaraGetty © Pacific Press / Contributor

Koliko je loša kriza osiguranja od požara u Kaliforniji? Toliko loše da država ne može da dobije pokriće za sopstvene vatrogasne domove.

Ironija se pojavila na saslušanju pododbora za budžet državnog Senata u Sakramentu, gde je administracija guvernera Gavina Njusoma podržala zahtev Kalifornijskog odeljenja za šumarstvo i zaštitu od požara za 11 miliona dolara namenjenih zameni kuhinje u kampu Iši u Sijera Nevadi u kojem se nalaze zatvorenici koji se obučavaju za vatrogasce.

Kalifornijsko odeljenje obično plaća održavanje zgrade obveznicama na osnovu vrednosti svoje imovine, ali nisu u mogućnosti to da izvedu za projekat Iši, jer nisu uspeli da ga osiguraju, rekao je zakonodavcima analitičar Odeljenja za finansije Viktor Lopez.

"Industrija osiguranja nije bila zainteresovana za prodaju polisa osiguranja u regionu zbog uočenog rizika od požara u toj oblasti", rekao je Lopez.

Čitava situacija ostavila je senatore obe stranke u neverici, piše "Politiko".

"Ne možemo da dobijemo osiguranje od požara u vatrogasnoj stanici u kojoj će raditi vatrogasci", rekao je državni senator Brajan Dejl, republikanac iz okruga Lasen. "Tako stoje stvari u Kaliforniji. Za mene ovo nije normalno".

image