Svet

Mask protiv desetogodišnjeg sporazuma Amerike sa Ukrajinom: To je bezumlje

Poznati američki milijarder Ilon Mask još jednom je osudio politiku Vašingtona koji sada razmatra potpisivanje dugogodišnjeg bezbednosnog sporazuma sa Kijevom
Mask protiv desetogodišnjeg sporazuma Amerike sa Ukrajinom: To je bezumlje© Tanjug/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP file

Pregovori Ukrajine i SAD o desetogodišnjem programu podrške u sferi bezbednosti je "bezumlje" koje može dovesti do "večnog rata", ocenio je Ilon Mask, komentarišući jučerašnju izjavu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog koji je obelodanio da su ovi razgovori u toku.

Zelenski je, podsetimo, izrazio želju da ovaj bezbednosni sporazum postane jedan od najjačih koje je Ukrajina potpisala sa nekom državom. U planu je, kako je naveo, oružana, politička i finansijska pomoć Ukrajini tokom narednih 10 godina, koja će uključivati i zajedničku proizvodnju oružja sa Amerikancima. 

Prethodno, podsetimo, Kijev je potpisao desetogodišnji bezbednosni sporazum sa Velikom Britanijom, a potpisani su i slični dokumenti sa još nekim zapadnim državama. 

image