Svet

Tirana na Temzi (VIDEO)

Britanija mora da pomogne jadnoj maloj Ukrajini iako će se baka smrznuti na smrt; incident sa Albancima je paradigma za sve loše što se dešava u toj zemlji, rekao komentator Mark Stejn
Tirana na Temzi (VIDEO)© Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Centar Londona je prethodne večeri bio zatvoren jer su Albanci proslavljali albanski Dan nezavisnosti praveći akrobacije u luksuznim automobilima na britanskim mostovima.

Deo britanske javnosti, zvaničnici i brojni mediji oštro su regovali na nedavne događaje u britanskoj prestonici.

"'Bi-Bi-Si' i 'Gardijan' navode da su ovi ljudi beznadežne izbeglice koje beže od gonjenja sa samo odećom na sebi, ali sinoćne scene u Londonu ne ostavljaju takav utisak”, rekao je autor, novinar i konzervativni komentator Mark Stejn je na početku svoje emisije na kanalu "Dži-Bi njuz".

Oni voze "lamborginije", "poršee" i "mečke", a to su sve automobili koji koštaju više od 120.000 funti, istakao je Stejn.

Novinar je podsetio građane Velike Britanije da se prethodne godine u tu državu uselilo dva odsto ukupne muške populacije Albanije.

"Nikad dosta albanskih muškaraca, zar ne?", dodao je.

Novu "Tiranu na Temzi" zatvorili su da bi Albanci mogli da izvode trikove u skupim kolima, rekao je komentator, dodajući da bi "on lično uživao gleda takve akrobacije na mostu preko reke Bojane, u Skadru", ali da se čini da nekim čudom Albanci skupa kola stiču tek nakon što ih "voda izbaci na obale Dovera i Folkstona".

Sinoćni incidenti su dobra paradigma za sve loše što se dešava u Britaniji od početka novog milenijuma, zaključio je Stejn.

"Tako je sa svime. O, sukob u Ukrajini, moramo da pomognemo jadnoj maloj Ukrajini iako će se baka smrznuti na smrt", naglasio je novinar.

Broj Albanaca u Velikoj Britaniji se za deset godina povećao dvadeset puta, a ako se to desi i u sledećoj deceniji biće ih pet i po miliona, upozorio je Stejn i dodao da ih je "hvala Bogu u Albaniji ostalo još samo dva i po miliona".

image