Svet

Albanci slavili Dan nezavisnosti u Londonu, Englezi pobesneli (VIDEO)

Gužve i snimci su izazvali bes kod vozača koji su Albance nazvali "sebičnim", pišu britanski mediji

Stotine Albanaca proslavile su godišnjicu nezavisnosti Albanije na ulicama Londona, a na video-snimcima može se videti kolona skupih automobila kojima su blokirali saobraćaj u blizini Vestminstera.

Britanski mediji izvestili su da su oni bacali petarde i neprekidno trubili u znak proslave albanskog državnog praznika, a da su gužve izazvale bes kod vozača u centru Londona.

"Albanci u Londonu koji slave svoj Dan nezavisnosti sebično su blokirali Ulicu Strend i Trafalgar skver, dok su ljudi izlazili iz pozorišta", napisao je jedan korisnik Tvitera.

"Centar Londona će teško biti demografski reprezentativan kada je reč o bogatstvu Albanaca u Britaniji", dodao je tviteraš.

Ranije je objavljeno da je zabeležen "eksponencijalni porast" broja albanskih migranata koji prelaze Lamanš, a samo ove godine malim čamcima na Ostrvo stiglo je "jedan do dva odsto" celokupne muške populacije Albanije.

Troškovi sistema azila u Britaniji premašili su dve milijarde funti zbog porasta broja migranata koji prelaze Lamanš i zaostataka u obradi zahteva, saopšteno je na zasedanju Odbora za unutrašnje poslove u britanskom Parlamentu.

Britanski javni servis izvestio je da albanske narko-bande nude finansiranje i bezbedan ulazak u Veliku Britaniju migrantima, ukoliko pristanu da rade za njih.

image