Svet

FBI uhapsio srpskog državljanina: Optužen za otmicu supruge

Ani Knežević gubi se trag 2. februara u Madridu, dok advokat optuženog tvrdi da je Knežević bio u Srbiji kada je žena nestala
FBI uhapsio srpskog državljanina: Optužen za otmicu suprugeGetty © Photo by Julian Stratenschulte/picture alliance via Getty Images

Američki Federalni istražni biro (FBI) i drugi federalni agenti uhapsili su srpskog državljanina Davida Kneževića na Međunarodnom aerodromu u Majamiju proteklog vikenda u vezi s nestankom njegove supruge Ana Marije Knežević Enao, pre tri meseca u Španiji, prenosi "Glas Amerike".

Protiv 36-godišnjeg Kneževića, koji živi u Fort Loderdejlu, podignuta je optužnica za otmicu njegove 40-godišnje supruge, s kojom je bio u procesu razvoda. Ana Knežević nestala je 2. februara iz stana u Madridu, u kojem je boravila, otkad su se ona i David rastavili krajem prošle godine.

Kneževićev advokat Kenet Padovic rekao je za "Glas Amerike" da ne može da komentariše slučaj u ovoj fazi. Ranije je negirao da njegov klijent ima bilo kakve veze s nestankom svoje supruge, kao i navode Aninog brata da je razvod "gadan", ali i istakao da je David bio u Srbiji kada je Ana nestala.

David Knežević nakratko se pojavio pred federalnim sudom u Majamiju u ponedeljak, a u petak ga čeka pretres na kojem će biti doneta odluka o kauciji.

"Španska nacionalna policija, Služba za carinu i zaštitu granica SAD, Služba za diplomatsku bezbednost Stejt departmenta i FBI nastavljaju istragu. Zato što se radi o istrazi koja je u toku, nikakve druge informacije neće biti objavljene", saopštio je FBI.

Ana Knežević, koja je rođena u Kolumbiji, ali je u međuvremenu dobila američko državljanstvo, nije viđena otkad je muškarac sa kacigom auto-lakom onesposobio bezbednosne kamere u zgradi u kojoj je živela u Madridu.

image