Svet

Bivši ukrajinski general: Situacija na frontu izmiče kontroli

Prema rečima eksperta, kijevsko rukovodstvo se u martu i aprilu samo pravilo da radi na izgradnji utvrđenja u Harkovskoj i drugim oblastim
Bivši ukrajinski general: Situacija na frontu izmiče kontroliGetty © Kostiantyn Liberov/Libkos

Situacija u Ukrajini izmiče kontroli, pošto predsednik Vladimir Zelenski i vojni vrh nisu izašli na kraj sa zadatkom jačanja odbrane na ključnim sektorima fronta, izjavio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos za Jutjub kanal "Pravo".

"Obratite pažnju koliko su brzo svi video snimci posete gospodina Zelenskog Harkovskoj oblasti uklonjeni sa interneta i kako su pokušaji da se naše stanovništvo ubedi da je tamo sve u redu potpuno prestali. Zaista bih voleo da neko snosi odgovornost (za sadašnju situaciju), jer više nema kuda. Situacija izmiče kontroli", rekao je general u penziji.

Prema rečima eksperta, kijevsko rukovodstvo se u martu i aprilu samo pravilo da radi na izgradnji utvrđenja u Harkovskoj i drugim oblastima. Posao na jačanju odbrane nije obavljala vojska, već civili, koji su pokrali većinu sredstava, smatra Krivonos.

Bivši general ukrajinske vojske smatra i da će Ukrajinci uskoro početi ne samo da postavljaju neugodna pitanja vlastima, već da će preduzeti konkretne mere.

image