Svet

Smešni Holokaust: Kako su žene predsednika Francuske i Nemačke šokirale javnost u Berlinu (FOTO)

Neprimereno ponašanje Brižit Makron i Elke Bidenbender nije ostalo neprimećeno, tako da su brojne osude stigle i sa društvene mreže Iks
Smešni Holokaust: Kako su žene predsednika Francuske i Nemačke šokirale javnost u Berlinu (FOTO)Getty © Sean Gallup / Staff

Prva dama francuske Brižit Makron i partnerka nemačkog predsednika Elke Bidenbender držale su se za ruke, šalile i bezbrižno smejale tokom ceremonije polaganja venaca u Memorijalu Holokausta u Berlinu, izveštava britanski "Dejli mejl".

Neprimereno ponašanje Brižit Makron i Elke Budenbenderž nije ostalo neprimećeno, tako da su brojne osude stigle i sa društvene mreže Iks.

"Sramota i bes", napisao je jedan od korisnika ove mreže.

Zaharova: Smeju se na pomen genocida- uobičajeno ponašanje

Izgleda da je za nemačko rukovodstvo postalo uobičajeno da se smeje na pomen "genocida", primetila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarišući kikotanje prvih dama tokom posete Memorijalu Holokausta u Berlinu.

"Isto je postupio i nemački kancelar Olaf Šolc kada mu je postavljeno pitanje o istrebljivanju stanovnika Donbasa od strane kijevskog režima", napisala je Zaharova na Telegramu

Francuski predsednik Emanuel Makron je sa nemačkim predsednikom Frank-Valterom Štajnmajerom položio venac na spomen-obeležje u znak sećanja na stradanje šest miliona Jevreja, koje su ubili nacisti tokom Drugog svetskog rata.

Makronova poseta je prva poseta francuskog predsednika Nemačkoj za poslednje 24 godine, posle posete Žaka Širaka iz 2000. godine.

Do posete dolazi u trenutku velikih teškoća za Evropu, od sukoba u Ukrajini sve do izbora u SAD, gde mnogi strahuju od pobede Donalda Trampa. Nakon razgovora sa nemačkim predsednikom, Makron je izjavio da u poseti vidi priliku za "jačanje francusko-nemačkih odnosa".

Štajnmajer, koji za razliku od Makrona ima uglavnom ceremonijalnu ulogu, rekao je da Nemačka i Francuska mogu da prebrode geopolitičke teškoće sa kojima se suočava Evropa, ukoliko obe zemlje "rade zajedno".

image