Svet

Zelenski: Da li Tramp zaista želi da postane "predsednik- luzer", ako okonča rat u Ukrajini

Donald Tramp je više puta izjavljivao da će navodno direktnim kontaktom sa Putinom moći da prekine rat u Ukrajini za nekoliko dana, u slučaju da bude izabran na mesto predsednika SAD
Zelenski: Da li Tramp zaista želi da postane "predsednik- luzer", ako okonča rat u Ukrajini© Philip Reynaers / Photonews via Getty Images

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da namera republikanskog predsedničkog kandidata i bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da prekine rat u Ukrajini pomoću ustupaka može biti opasna ne samo za Ukrajinu, već i za poziciju SAD u svetu, jer, kako je naveo, ruski predsednik Vladimir Putin nema nameru da se zaustavi ako pobedi u ratu.

"Ne razumem, da li Tramp zaista želi da bude predsednik-luzer? Hajde da zamislimo da je predsednik Tramp odlučio da okonča rat u Ukrajini i nekako je dobio potvrdu i sa ruske strane, od Putina, da je to to, da je kraj. Ukrajinci se sa tim neće pomiriti. Tramp onda može da kaže: 'To je to, ne pružamo vam više nikakvu podršku, nema nikakvog oružja, niti finansija.' A zamislimo onda da Putin nastavi dalje. Ko će onda pred celim svetom biti taj novi predsednik SAD? Biće veoma slab predsednik", izjavio je ukrajinski predsednik.

Zelenski je rekao u intervjuu za "Gardijan" da je uveren da se Putin neće zaustaviti u Ukrajini i da će ići dalje ako dobije rat.

Tramp je više puta izjavljivao da će navodno direktnim kontaktom sa Putinom moći da prekine rat u Ukrajini za nekoliko dana, u slučaju da bude izabran na mesto predsednika SAD.

image