Svet

Američki profesor: Zapadni lideri ne vole Putina jer ih jasno nadmašuje po inteligenciji i znanju

Ruski predsednik ima i odlične diplomatske i političke veštine, a da ne govorimo o tome da se sa njim Rusija vratila na međunarodnu arenu kao glavni igrač, ocenio je specijalista za međunarodne odnose Majkl Brener
Američki profesor: Zapadni lideri ne vole Putina jer ih jasno nadmašuje po inteligenciji i znanju© Tanjug/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Lideri NATO zemalja aktivno izbegavaju diplomatiju i uspostavljanje odnosa sa Rusijom jer nemaju političare na nivou predsednika Vladimira Putina, izjavio je američki profesor i specijalista za međunarodne odnose Majkl Brener u intervjuu za jutjub kanal "Dialogue Works."

"Putin ih (zapadne lidere) jasno nadmašuje po inteligenciji i znanju, ima široke vidike i duboko poznavanje raznih tema. A Bajden, na primer, teško može da poveže tri rečenice. Putin ima odlične diplomatske i političke veštine. Da ne govorimo o tome da se sa njim Rusija vratila na međunarodnu arenu kao glavni igrač", smatra Brener.

Brener je takođe rekao da Zapad radije izbegava direktnu interakciju sa ruskim predsednikom i da ga ne vole još od vremena Baraka Obame.

On ocenjuje da su u prošlosti SAD i Evropa vodile više razgovora sa rukovodstvom Sovjetskog Saveza nego što trenutno vode sa Putinom ili bilo kim drugim u Rusiji.

Prema njegovom mišljenju, to bi moglo dovesti do katastrofalnih posledica.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je na svojoj inauguraciji u maju da Moskva ne odbija dijalog sa zapadnim zemljama, prepuštajući njima izbor.

On je istakao da je Rusija bila i biće otvorena za jačanje dobrih odnosa sa svim zemljama koje je vide kao pouzdanog i poštenog partnera.

image