Svet

Kad aktivisti udare na kolege: Propalestinski LGBT demonstranti zaustavili Paradu ponosa

Iako je u Palestini pripadnost LGBT zajednici osuđivana i kažnjiva zakonom, neki od najglasnijih propalestinskih demonstranata (nejasno da li zbog solidarnosti ili neobaveštenosti) u SAD zapravo su LGBT aktivisti u okviru organizacije "Kvirs for Pelastajn"
Kad aktivisti udare na kolege: Propalestinski LGBT demonstranti zaustavili Paradu ponosa© Photo by Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

Propalestinski LGBT+ aktivisti sukobili su se u Filadelfiji sa "običnim" članovima LGBT+ zajednice koji su pokušavali da održe Paradu ponosa.

Kako se vidi na društvenim mrežama, grupa bubnjara obučenih u odeću duginih boja bila je primorana da maršira u mestu, dok su propalestinski demonstranti uzvikivali "Palestina će živeti zauvek" i "od reke do mora". 

Kako prenosi "Dejli mejl", propalestinski LGBT demonstranti "vikali su na članove svoje zajednice" i nosili natpise "Nema ponosa u genocidu".

Uprkos tome što je u Palestini pripadnost LGBT zajednici osuđivana i kažnjiva zakonom, neki od najglasnijih propalestinskih demonstranata (nejasno da li zbog solidarnosti ili neobaveštenosti) u SAD zapravo su LGBT aktivisti u okviru organizacije "Kvirs for Pelastajn".

Kako prenosi britanski tabloid, upravo su oni organizovali nerede na paradi u Filadelfiji.

Korisnici društvenih mreža mahom su skretali pažnju na "svu nelogičnost liberalnog aktivizma" i "zapanjujuću kognitivnu disonancu", dodajući da bi "voleli da ih vide kako organizuju Prajd u Gazi".

image