Svet

Taker Karlson: FBI "čisti" svoje redove od Trampovih pristalica

Federalni biro je navodno suspendovao svog zaposlenog pošto se ovaj izjasnio kao simpatizer bivšeg predsednika SAD
Taker Karlson: FBI "čisti" svoje redove od Trampovih pristalicaGetty © Photo by Celal GüneÅ/Anadolu Agency via Getty Images

Nekada najmoćnija organizacija za sprovođenje zakona FBI pretvara se u tajnu policiju koja se koristi za kažnjavanje političkih protivnika – Federalni biro suspenduje s posla pristalice nekadašnjeg i potencijalno budućeg predsednika Donalda Trampa, upozorava američki novinar Taker Karlson.

"FBI, kao nekada najmoćniji čuvar zakona u onome što smo nazivali slobodnim svetom, doživljava transformaciju iz noćne more – postaje tajna policija podređena političarima i koristi se za kažnjavanje protivnika režima. Tako nešto se ne sme dozvoliti. U protivnom naša država više neće biti slobodna", rekao je Karlson u novoj epizodi svoje emisije, te dodao da se upravo to dešava.

Naime, nove dokaze na tu temu obelodanio je uzbunjivač iz Federalnog biroa koji je novinaru Džonu Solomonu ustupio dokumenta koja ukazuju na to da FBI sprovodi reviziju političke korektnosti u svojim redovima.

Po rečima uzbunjivača, kada je FBI radio njegovu novu bezbednosnu procenu, budući da je u službi već 12 godina, pitali su ga da li podržava režim vakcinacije, Donalda Trampa i Drugi amandman.

Pošto je ustanovljeno da podržava sve tri stavke, s kojima se inače slaže i polovina Sjedinjenih Država, uskraćena mu je dozvola za rad, to jest nije prošao bezbednosnu procenu, te je suspendovan na neodređeno vreme bez plate.

FBI je odbio da komentariše slučaj novinaru Džonu Solomonu, koji je objavio priču i dobio pomenuta dokumenta. 

Posebno zanimljivo u ovom slučaju je i to što je, po rečima advokata Tristana Levita, koji brani anonimnog uzbunjivača, ova osoba, kao i mnogi drugi zaposleni, bila pod "prismotrom" Federalnog biroa posle 6. januara 2021. i upada Trampovih pristalica na Kapitol Hil. Ironija je pak da se dotična persona sama prijavila da je bila na mitingu podrške bivšem predsedniku.

image