Svet

Sin Donalda Trampa kritikuje Zelenskog zbog zabrane UPC

Pošaljimo mu još 100 milijardi dolara bez bilo kakve odgovornosti, ironičan je bio u objavi na Tviteru Donald Tramp Mlađi
Sin Donalda Trampa kritikuje Zelenskog zbog zabrane UPCwww.globallookpress.com © © IMAGO/Kyle Mazza

Sin nekadašnjeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, Donald Tramp Mlađi, kritikovao je na svom Tviter nalogu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog zbog odnosa prema Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi.

"Zelenski zabranjuje Ukrajinsku pravoslavnu crkvu. Njegova vlada takođe pretresa ukrajinske crkve i hapsi sveštenike", napisao je Tramp Mlađi.

On je ironično primetio koliko je Zelenskom stalo do slobode, ali je u istom tonu pomenuo i finansijsku pomoć koju SAD šalju Ukrajini u čemu prednjače među drugim državama.

"Pošaljimo mu još 100 milijardi dolara bez bilo kakve odgovornosti", napisao je Donald Tramp Mlađi.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski u četvrtak je odobrio odluku Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, koja se tiče primene "posebnih ekonomskih i drugih restriktivnih mera" kada su u pitanju različite verske organizacije u Ukrajini.

Ovom odlukom se takođe naređuje sastavljanje posebnog nacrta zakona o zabrani delovanja verskih organizacija koje su povezane sa Rusijom.

image