Svet

Objavljeni detalji debate Trampa i Bajdena: Bez pripremljenih tekstova i razgovora sa saradnicima

Debata će trajati 90 minuta, uz dve reklamne pauze, tokom kojih kandidatima neće biti dozvoljeno da razgovaraju sa saradnicima
Objavljeni detalji debate Trampa i Bajdena: Bez pripremljenih tekstova i razgovora sa saradnicimawww.globallookpress.com © Dwi Anoraganingrum/Geisler-Fotop

Kandidati za predsednika SAD Džozef Bajden i Donald Tramp obratiće se sa govornice tokom debate zakazane za 27. jun, dok će mikrofoni svih prisutnih osim govornika biti isključeni, saopštio je Si-En-En, koji organizuje debatu.

"Obojica kandidata su se složila da se obrate sa govornice, a mesta iza njih biće određena bacanjem novčića. Tokom debate, svi mikrofoni će biti isključeni, osim mikrofona kandidata čiji je red da govori", objavio je Si-En-En.

Napominje se da kandidatima neće biti dozvoljeno da sa sobom ponesu pripremljene tekstove, ali će svima biti obezbeđena olovka, papir i flaša vode.

TV mreža dodaje da će debata trajati 90 minuta, uz dve reklamne pauze, tokom kojih kandidatima neće biti dozvoljeno da razgovaraju sa saradnicima.

Si-En-En je ranije potvrdio da će održati prvu izbornu debatu između američkih predsedničkih kandidata Bajdena Donalda Trampa 27. juna u svom studiju u Atlanti.

Američki predsednički izbori biće održani 5. novembra 2024. godine. Glavni rivali u izbornoj trci su aktuelni šef države demokrata Bajden, kao i bivši američki lider republikanac Tramp.

Oba kandidata su već dobila dovoljno glasova delegata iz preliminarnih glasova da obezbede nominaciju svojih partija, a skoro svi njihovi rivali najavili su povlačenje iz trke.

image