Svet

"Zamrznuti" Bajden: Nastavlja se mentalni sunovrat američkog predsednika (VIDEO)

Tek nekoliko dana nakon "italijanskog lutanja", gde mu je pomogla Đorđa Meloni, Bajdena je sada za ruku poveo Barak Obama
"Zamrznuti" Bajden: Nastavlja se mentalni sunovrat američkog predsednika (VIDEO)© Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Da li je mentalno stanje predsednika Sjedinjenih Država sve gore ili je pak postalo evidentnije budući da se sve češće pojavljuje u javnosti posebno u vezi s predizbornom kampanjom, tek na velikoj donatorskoj večeri u Los Anđelesu, zbog koje je propustio "mirovnu konferenciju" u Švajcarskoj, delovalo je kao da se "zamrznuo" na bini.

Naime, nakon razgovora s voditeljem Džimijem Kimelom i nekadašnjim šefom Bele kuće Barakom Obamom, pošto je pozdravio okupljene i aplaudirao im, Bajden je ostao u mestu gledajući u daljinu, pa ga je Obama uhvatio za ruku ne bi li zajedno otišli s bine.

Sve se dešava tek koji dan nakon "incidenta" u Italiji na Samitu G7 gde je "odlutao" od grupe državnika koji su aplaudirali padobrancu što se prizemljio pored njih. Tada mu je pritekla u pomoć premijerka Italije Đorđa Meloni i "vratila" ga okupljenim liderima.

Inače, Bajdenovo holivudsko donatorsko veče, na kome su prisustvovale i mnoge filmske zvezde poput Džordža Klunija i Džulije Roberts, donela je njegovoj kampanji više od 30 miliona dolara.

Raskošnu večeru su "pokvarili" brojni antiizraelski opredeljeni demonstranti koji su uzvikivali: "Bajdene, ti si lažov, zahtevamo prekid vatre", i pokušavali da blokiraju ulaz na gala događaj za koji su ulaznice iznosile od 250 do 500.000 dolara, prenosi "Njujork post".

U najskupljoj izbornoj trci u istoriji Amerike za novog-starog predsednika Sjedinjenih Država nadmeću se i kampanje oba kandidata, tako da Bajden novoprikupljenim sredstvima pokušava da se približi Donaldu Trampu koji je u aprilu prikupio više od 50 miliona dolara na događaju na Floridi.

image