Svet

Isplivao snimak Trampa: Bajden se ipak povlači iz trke? (VIDEO)

Članovi Trampovog tima ipak su počeli i da se pripremaju za različite mogućnosti i smatraju da bi bilo teže pobediti drugog demokratu koji nije Bajden ili Haris
Isplivao snimak Trampa: Bajden se ipak povlači iz trke? (VIDEO)© Tanjug/AP Photo

Savetnici republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa nadaju se da će aktuelni predsednik i demokratski kandidat Džozef Bajden ostati u trci, ali razmatraju i alternativne scenarije.

Tramp i članovi njegovog tima nadaju se da će predsednik Bajden ostati u trci, tvrde četiri osobe koje su upoznate sa privatnim razgovorima, verujući da mogu da ga pobede čak i sa pored presuda Trampu za krivično delo i druge optužbe, piše "Vašington post" i dodaje da su članovi Trampovog tima ipak počeli i da se pripremaju za različite mogućnosti i smatraju da bi bilo teže pobediti drugog demokratu koji nije Bajden ili Haris.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak Trampa koji u privatnom razgovoru vođenom na golf terenu tvrdi da će njegov rival Bajden napustiti predsedničku trku zbog lošeg nastupa u prošlonedeljnoj debati.

Na snimku koji je objavljen na sajtu "Trut Soušal" Tramp opisuje potpredsednicu Kamalu Haris kao "lošu".

"On (Bajden) je samo dao otkaz. Napušta (predsedničku) trku, a to znači da imamo Kamalu (Haris). Mislim da će ona biti bolja. Ona je tako patetična", rekao je Tramp iz kola za golf u snimku, prenosi Skaj njuz.

Američki predsednik Džozef Bajden odbacio je glasine da namerava da odustane od svoje kandidature za predstojeće izbore i istakao da je spreman da pobedi u novembru.

"Dozvolite mi da kažem ovo što jasnije mogu: kandidujem se, niko me ne tera. Ne odlazim. U ovoj trci sam do kraja i pobedićemo", poručio je predsednik, prenosi AP.

image