Svet

MSP Indije o poseti Modija: Razgovori o politici, ekonomiji i odbrani

Jedan od pomoćnika ruskog predsednika precizirao je da je postavljen novi cilj – da trgovinska saradnja do 2030. bude procenjena na 100 milijardi dolara
MSP Indije o poseti Modija: Razgovori o politici, ekonomiji i odbrani© Kremlin.ru

Premijer Indije Narendra Modi i predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarali su u Moskvi o pitanjima odbrane i bezbednosti, rekao je novinarima prvi zamenik ministra spoljnih poslova Indije Vinaj Kvatra.

Prema njegovim rečima, lideri su govorili o "saradnji u političkoj sferi, pitanjima ekonomske saradnje, a takođe o odbrani i bezbednosti". Istaknuto je i da je potrebno proširiti trgovinsku saradnju između dve zemlje, a pomoćnik ruskog predsednika Maksim Oreškin precizirao je da je postavljen novi cilj – da trgovinska saradnja do 2030. bude procenjena na 100 milijardi dolara, budući da je ocenjeno da se ona aktivno razvija. 

Drugi pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov rekao je za portal "Lajf" da je juče, za vreme neformalnog sastanka, bilo reči o trenutnoj situaciji u svetu, i o tome kako bi se ona mogla razvijati ubuduće. Za to je, kako je rekao, izabrana opuštena atmosfera u rezidenciji predsednika Putina. 

Ovo je, podsetimo, prva poseta Rusiji indijskog premijera za pet godina.

image