Svet

Senator Benet javno izrazio sumnju u sposobnost Bajdena: To bi bila američka tragedija

Za mene, pobeda Trampa nije pitanje anketa, nije ni pitanje politike, već moralno pitanje o budućnosti naše zemlje, rekao je demokrata iz Kolorada
Senator Benet javno izrazio sumnju u sposobnost Bajdena: To bi bila američka tragedija© Tanjug/AP Photo/Morry Gash, Pool

Američki senator, demokrata iz Kolorada Majkl Benet rekao je da ne veruje da je aktuelni američki predsednik Džozef Bajden, nakon katastrofalnog prošlomesečnog nastupa u predsedničkoj debati sa Donaldom Trampom, sposoban da se izbori za pobedu na predsedničkim izborima.

"Mislim da je Donald Tramp na putu da pobedi na predsedničkim izborima, možda čak i ubedljivo i da na krilima te pobede osvoji i Senat i Predstavnički dom. Za mene, ovo nije pitanje anketa, nije ni pitanje politike. Ovo je moralno pitanje o budućnosti naše zemlje. Bela kuća, od te katastrofalne debate, po mom mišljenju, nije ništa uradila da zaista pokaže da postoji plan kako da se osvoje ovi izbori", rekao je Benet u utorak.

Ovaj senator nije direktno pozvao Bajdena da se povuče iz predsedničke trke, ali je upozorio šta je u igri na predsedničkim izborima 2024. godine i ukazao da bi republikanska kontrola Predstavničkog doma i Senata bila jednaka "američkoj tragediji".

Benet je rekao da se njegovi glasači duboko zabrinuti zbog neizvesnosti da li Bajden može da pobedi na izborima i pozvao je Belu kuću da ne ignoriše tu zabrinutost.

Ovi komentari demokratskog senatora iz Kolorada potvrđuju izveštaj Si-En-Ena kojem je preneto da je Benet, tokom privatnog sastanka demokrata u Senatu, rekao svojim kolegama da ne veruje da Bajden može da pobedi na novembarskim predsedničkim izborima.

image