Obrad Kesić u "Relativizaciji": Fotografija krvavog Trampa vredi više od političkog marketinga

"Fotografija pokazuje i jasnu razliku između predsedničkih kandidata – jednog sa sumnjivim mentalnim zdravljem i drugog koji ranjen ustaje pošto su pucali na njega", kaže sagovornik Ljiljane Smajlović

U novoj epizodi "Relativizacije" Ljiljana Smajlović razgovarala je s nekadašnjim zastupnikom Republike Srpske u Vašingtonu, sada šefom Misije BiH u Evropskoj uniji, američkim Srbinom Obradom Kesićem. S prvim gostom ove emisije koja je počela s emitovanjem u novembru 2023. pretresane su brojne teme – od atentata na Donalda Trampa, odnosa SAD i EU prema Zapadnom Balkanu, rezoluciji o Srebrenici u UN do ponašanja američke ambasade u Sarajevu i sudskog procesa koji se vodi protiv predsednika RS Milorada Dodika.

"To što je Tramp preživeo atentat za vernike i pripadnike njegovog pokreta MAGA jeste dokaz da ga štiti Bog i da je predodređen da spasi Ameriku. Fotografija krvavog Trampa sa uzdignutom pesnicom zagarantovala mu je pobedu na izborima. Ona će ući u istoriju šta god da se desi s njim, i vredi više od bilo kog političkog marketinga", ističe Kesić na početku razgovora.

Opširnije pročitajte ovde.