Podkast "Lokomotiva": Rat Izraela na tri fronta

U novoj epizodi podkasta "Lokomotiva" gost je bio istoričar Srboljub Peović sa Instituta za evropske studije

U prvom delu emisije, autori podkasta "Lokomotiva", Marko Nikolić i Tiosav Purić, govorili su o "mirovnom planu" Vladimira Zelenskog, koji je potpuno, i prema priznanju ljudi poput američkog kolumniste i politikologa Roberta Kagana, u senci realnosti na ukrajinskoj strani fronta – gde su snage kijevskog režima pred pucanjem.

Takođe, autori su govorili o dešavanjima na Korejskom poluostrvu, o zbunjenosti Zapada pred činjenicom da je ruska omladina patriotska, ali i o oduševljenju Ilona Maska istorijom zapadnog imperijalizma.

U drugom delu emisije, autori su sa Srboljubom Peovićem, istoričarem sa Instituta za evropske studije,govorili o mesijanskom cionizmu čiji je eksponent Benjamin Netanijahu, o sukobu vojno-obaveštajnog aparata sa civilnim političkim institucijama koje oličava Netanijahu unutar Izraela, o nesalomivosti "Osovine otpora" i nasleđu generala Solejmanija.

Takođe, bilo je reči i o sukobu na relaciji Izrael–UN i ratu telavivskog režima protiv genseka Gutereša, o sukobima u Siriji i političkoj situaciji u Libanu.

Podkast "Lokomotiva" emituje se svake subote u 20 časova.