Zahvaljujući samohodnim topovima "malka", artiljerija nanosi velike gubitke Oružanim snagama Ukrajine

Prilagođavanje artiljerijske vatre vrše operateri bespilotnih letelica

Zahvaljujući proračunima samohodnih topova velike snage "malka" artiljerije grupe Vostok nastavljaju da efikasno uništavaju neprijatelja na ugljedarskom pravcu u zoni Specijalne vojne operacije.

Pripadnici 165. artiljerijske brigade Amurske oblasti nanose gubitke neprijateljskoj vojsci, artiljeriji i oklopnim vozilima Oružanih snaga Ukrajine koja se nalaze u zoni Vremjevske izbočine, što značajno smanjuje tempo kontraofanzive neprijatelja u ovom delu fronta.

Za pripremu udarca potrebno je četiri minuta. Ali još manje vremena je potrebno artiljeriji da napusti svoje položaje i ode sa mesta odakle je delovala na novi položaj. Prilagođavanje artiljerijske vatre vrše operateri bespilotnih letelica.

"Dobili smo borbeni zadatak. Cilj je bila neprijateljska samohodna artiljerijska jedinica. Krenuli smo napred u počeli da pucamo. Rečeno nam je to dobro urađeno i da je cilj pogođen", kaže stariji oficir baterije sa nadimkom Bajkal.

Jedna od meta koje je uništila artiljerijska baterija komandira topa sa nadimkom Pečora, bila je i haubica M777 i samohodna artiljerijska jedinica američke proizvodnje "paladin", kazao je on.